perjantai 28. joulukuuta 2012

Huomioita nykypäivän Suomesta

En voi olla hämmästelemättä suomalaista blogiskeneä, jos näin epäminämäisesti saan asian muotoilla. It-blogien it-tytöille ei riitä enää mikään. Täytyy ostaa sen seitsemän Kanelia kerralla, jotta oma blogi pysyisi luetumpien listalla, ja sitten täytyy sattua näitä pikkulapsuksia, jossa ihan vahingossa kirjoitetaan omasta asunnosta New Yorkissa. Joka ei tietenkään pidä paikkansa, mutta koskas sitä pieni liioittelu olisi haitannut. Ainahan voi asian paikata sillä, ettei ajatellut mitä kirjoitti. Mitä nyt kirjoitti saman asian kahdella eri kielellä. Lisäksi, jos ei koskaan postauksissa kirjoita asioista omistuspäätteellä - kuten ei puhekielessä ole tapana, niin onhan se ihan uskottavaa, että silloin kun tulee puheeksi lomamatka, tulee majapaikasta asuntoni.


Tämä ei kuitenkaan ole tämänpäiväisen epistolani pääasia, vaan se kyseisestä "lapsuksesta" aiheutunut kommentointi. Ei liene enää kenellekään mitenkään epäselvää, miksi nuorilla on ihan oman hölmöyden vuoksi aiheutuneita taloudellisia ongelmia ja miksi pikavipit koituvat niin monen kohtaloksi (ja joo, olen ihan tietoinen siitä, että monet elävät köyhyysrajan alapuolella, mutta tämä tarina ei nyt koske sitä), jos oikeasti nuoret, blogeja lukevat naiset ovat niin idiootteja, että kuvittelevat 80-90-lukujen vaihteessa syntyneillä ikätovereillaan olevan omistusasuntoja pitkin maailman metropoleja tahi että bloggaamisella tienaisi niin paljon, että olisi varaa omistaa useita asuntoja. Ekonomiminäni hakkaa päätä seinään ja humanistiminä kiljuu medialukutaidon perään. Oikeesti lapset, vähän lähdekritiikkiä!


Ja kuten aiemminkin, tarkoituksenihan on esittää mielipiteitä ja herättää niitä ja ehkä ennenkaikkea tökkiä kepillä jäätä (josta tuli mieleeni, että pelkäsin pienenä Pikku Kakkosen Varokaa heikkoja jäitä-nallea ihan hirveästi! ), joten ihan puhtaasti korostaakseni tätä seikkaa, valitsin tekstiäni kuvittamaan kuvat skumpasta, jonka hain Alkosta, kun kiikutin todistusanomukseni postiin. Olin ostamassa samppanjaa, mutta minulle kehuttiin tätä 9 euron vadelmaskumppaa niin paljon, etten edes harkinnut muuta. Ennenkuin joku nillittää tarroista, lasit ovat vanhempieni ja uudet, joten ehkä niistä teipit joskus poistuvat :D Skumppa oli oikein hyvää ja väri ja pullo kaunis. Niin ja ne lasit Essencet.


Otsikolla viittaan sivuun, jota suosittelen kaikkein vilkaisevan.

4 kommenttia:

  1. Hahaa, hauskasti kirjoitettu!! :) Lähdekritiikki kuuluu medialukutaitoon, eikä sitä kaikilla valitettavasti oo... Lisää tälläisiä juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Medialukutaito olisi kyllä hyvin tärkeä oppiaine ihan peruskoulun alaluokilta asti!

      Poista