sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kokoelmapostaus

Minulla on ollut pitkin viikkoa mielessä pikkujuttuja, joita haluan jakaa kanssanne ja aina ne unohtuvat, jos eivät kuulu postauksen aihepiiriin. Tässä siis sunnuntaikokoomapostaus. Huomatkaa, kuinka kivasti tungin sanaleikiksi sunnuntain+kooman, joka lienee vallitseva olotila, ainakin täällä Turussa :D

Palatte myös varmaan halusta tietää, mitä olen viimeaikoina syönyt. Siksipä valitsin kuvituskuviksi Buzzadorin Hälsans Kök -kampanjan kasvispullista rakentamani aterian. Pullat olivat huomattavasti soijanakkeja paremman makuisia ja suutuntumakin oli kivempi, muttei minulle vieläkään ole selvinnyt mikä näiden tuotteiden kohderyhmä on. Ehkä kasvisruokailevat lapsiperheet? Itse en kuitenkaan ostaisi.
Halvoista ruotsinlaiva-Converseista jo mainitsinkin. Ostin niiden lisäksi reissusta ainoastaan H&M:stä 7e aurinkolasit. Onneksi en ostanut sen kalliimpia, sillä ne hajosivat vappuna siten, että minulla oli enää sanka jäljellä :D Haluaisin nyt uskotella viettäneeni supervillin vapun ja maalata hienoa kuvaa Taidemuseonmäen crowd surfingista, mutten ole niin jännä ihminen. Enkä usko, että se olisi mennyt kenellekään teille läpi. Ne hajosivat niinkin tylsästi, että iskin ne vahingossa pöydänkulmaan. En ehtinyt ottaa niistä yhtään kuvaa. No, ne olivatkin ihan naurettavan isot, näytin kärpäselle :D
Nämä pullerot näyttävät kyllä ihan samalle kuin mikä tahansa muukin eines(liha)pulla, jos sen haluaa plussaksi laskea. Varsin geneerisen ulkomuotonsa vuoksi näitä olisi varmaan helppo maistattaa soijaa vierastavillekin.
Minulle selvisi eräs varsin mielenkiintoinen seikka tälläviikolla. Haluan jakaa sen kanssanne, koska tiedän, että tässä blogissa käy edelleen aika moni Femtolasik -tarinaani lukemassa. Tiesittekö silmiänne korjanneet sitä, että korjatessanne silmänne, te sitoudutte olemaan käyttämättä enää optikon palveluita. Kaikki silmiinne liittyvät asiat tulisi siitä lähtien hoitaa vain ja ainoastaan silmälääkärin vastaanoton kautta, josta lääkäri tarvittaessa antaa optikolle luvan hoitaa. En minäkään tiennyt, eikä pikagalluppini mukaan myöskään yksikään näkönsä korjanneista ystävistäni. Tämä selvisi minulle, kun yritin pikaisesti asioida optikolla, kun halusin varmistaa erästä asiaa. Minua palveltiin kyllä oikein hyvin, eikä minulla vieläkään ole mitään valittamista itse leikkaustuloksesta, mutta kun keskustelun edetessä optikolle selvisi, että silmäni ovat leikatut nosti hän kätensä pystyy ja sanoi, etteivät he saa ottaa kantaa näkönsä korjanneiden henkilöiden asioihin.
Sinäänsä asia on ihan järkevä, mutta se syy miksi tästä halusin kertoa, on se, että tämä pieni seikka on ilmeisesti unohtunut kertoa sekä minulle että näkönsä korjanneille ystävilleni, joita on monta. Eihän tuolla periaatteessa ole väliä, mutta onhan nyt esimerkiksi optikon ilmainen näöntarkastus hieman edullisempi lääkärin tekemään verrattuna. (Edit. Nyt kuulin tämän kirjoituksen jälkeen ystävästä, jolle oli optikolla sanottu, että se, ettei optikko saisi tarkistaa on jo vanhenemassa olevaa tietoa. Koeta tässä nyt siis pysyä perässä :D).
Siinä lopullinen pöperö. Ettehän luulleet, että uskaltaisin rakentaa ateriani pelkkien soijapullien ympärille :) Hyvää oli, varsinkin tuo tomaattijugurttisalsamössökastike maustoi pulleroita kivasti. Ja joo, kuvasin lattialla, jossa myös söin :D

Vielä yksi mukava juttu turkulaisille. Yoki on ainakin tällä viikolla ollut auki, konkurssista? huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Ihan totta, että tuo optikoiden kielto katsoa leikattuja silmiä alkaa olla jo vanhenevaa tietoa. Nuoret optikot ovat tässä joustavampia, vanhemmat optikot haluavat jääräpäisesti noudattaa vanhaa lakia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos, hyvä tietää. Tämä optikko oli kyllä varsin nuori, mutta ehkä hän on se säännön vahvistava poikkeus :)

      Poista