lauantai 14. joulukuuta 2013

Lusikoimassa

Tämä Tallinna-tarinointini viimeinen osa sisältää ikävä kyllä vain vähän kuvia ja paljon ärsyyntymistä.
Kumpiaan ei suoranaisesti johdu ravintolasta, se oli oikein kiva ja hyvä ja kaikkea.

Mutta voi ei mitä asiakkaita, mitä suomalaisia idiootteja!
Kuvia taas on vain muutama kunnollinen siksi, koska siellä oli niin pimeää, että taitoni loppuivat kesken.

Olimme juuri saaneet pääruoat eteemme, kun ravintolaan saapasteli vajaan 10 hengen seurue. Seurue koostui suomalaisista keski-ikäisistä miehistä, josta yksi oli äänessä ja esillä. Mitä enemmän hän meuhkasi, sitä enemmän minulle tuli paha mieli sekä meidän pöydän puolesta että myös ko. seurueeseen kuuluvien muiden ihmisten puolesta, jotka jouduimme kuuntelemaan sitä.

Tiedätte, olen aika herkästi avautuva ja jossain määrin äänekäskin ihminen. Harvoin kuitenkaan on tilannetta, jossa haluaisin avautua täysin vieraalle ihmiselle, täysin minulle kuulumattomasta asiasta.
Nyt kuitenkin oltiin todella, todella lähellä.
Jos en olisi ollut Tallinnassa vanhempieni kanssa, olisin taatusti sanonut sanasen tai kaksi, tälle herrasmiehelle. Nyt oli kuitenkin pakko vähän käyttäytyä.

Joten, sanon sanottavani nyt

Me kaikki ravintolassa asioineet, myös ne kauimmaisen pöydän kolme hollantilaista naista, tajusimme, että teille on tullut firmaan töihin nuori kaunis nainen, jolla on vartalo. Jos jollekin jäi suullisesta viestistä se epäselväksi, ei ainakaan tämä muu vartalonkieli; eleet ja liikkeet, jättäneet sitä epäselväksi.
Se on ihan kiva, että tällä tytöllä on paras vartalo maailmanhistoriassa, muttei se silti tarkoita sitä, että sinulla olisi mitään oikeutta puuttua siihen.

"Se tyttö niin tykkää, että me jo aamukahvipöydässä aletaan…"
Ei, ei se tykkää. Sitä oksettaa ja ällöttää.

"Me ollaan sovittu, ettei kukaan koske, vaikka toki mä sen saisin. Paitsi ehkä pikkujouluissa vähän…"
Joo, jos teillä on maailman kaunein ja hyväkroppaisin teinityttö töissä, niin miksi hän olisi kiinnostunut keski-ikäisistä, kaljuuntuvista idiooteista?

"No ei sen tarvitse sanoa, kyllä mä tiedän, että se tykkää. Se pukeutuukin aina siten…"
Ei, se että joku nainen jossain ikinä pukeutuu kuten itse haluaa, se ei anna koskaan sinulle oikeutta kuvitella yhtään mitään.

Ja ei, se ei ole kenestäkään muusta hauskaa, että olet ostanut yrityksenne pakastimeen jäätelöä, jonka aiot nuolla tämän teinitytön alastomalta vartalolta. Se varsinkaan ei ole hauskaa, että muistat kertoa sen hänelle riittävän usein, "jotta pysyy tyttö varpaillaan".
Tässä vaiheessa jo muut kys. pöytäseurueeseen kuuluvat yrittivät hillitä miehen kerskailuja, muttei tämä idootti tajunnut. Ja kyllä, jos tietäisin firman nimen, kertoisin sen nyt.

Saat myös ilmaisen vinkin; ei et ole supertrendikäs ja nuorekas, koska käyt Thaimaassa :D
Et ole koskaan ollutkaan.

...Voisin jatkaa näitä esimerkkejä, mutta eiköhän pointtini käynyt selväksi.

Siispä lusikkaan

Söimme siis ravintola Lusikas:ssa
Alkuruoista ei ole kuvia mutta ne olivat oikeinkin hyviä. Jaoimme vuohenjuustosalaatin ja härkäcarpaccion. Tämä osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä annokset olivat todella isoja. 
Ruoasta ei ole mitään valittamista. Mieleen ei tosin jäänyt mitään maailmaa mullistavia makunautintoja, mutta hinta-laatu-suhteeltaan ihan mahtavia! Yleisestikin mielestäni ravintola oli aika edullinen.

Pääruoaksi valitsin (suolatonta) turskaa. Sen kanssa tarjoiltiin kurpitsamuusia, 
joka yllätti olemalla huippuhyvää.
Parasta annoksessa kuitenkin oli ehdottomasti lämmin purjo-fenkoli -salaatti. Nam!


Annos oli iso ja kalaa todellakin riittävästi :)


Isäni söi aika kivan, perinteisen sisäfilee-annoksen, jota oli viety askel eteenpäin tryffelimuusilla ja portviinikastikkeella.


Ja äitini hampurilaisen, jossa oli niin paljon pekonia, etten ollut uskoa silmiäni.
Kivaa vaihtelua perinteiseen 1-2 palaa -tyyliin.

Jälkkäriä ei meistä kukaan halunut jäädä tänne syömään, kiitos sille yllä mainitulle urpolle, mutta sekin olisi varmasti ollut hyvää.

Lusikas on tosi hyvällä paikalla, ihan Kalev Span lähellä, joten ehkä sinne tulee joskus
muulloinkin eksyttyä.

Muuten, kävin tänään ensimmäistä kertaa Silvopleessä, nam! Myös Burger Kingin testailu on mielessä, jottei ihan turhan terveelliseksi heittäytyisi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti