keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Meiralla kahvilla

Ette usko, miten tällainen kahvikissa riemuitsi, saatuaan kutsun Meiran tehtaille kahvittelemaan.

Oikeasti, säälin naapureitani, sillä siitä riemusta ei ollut tulla loppua.
- Olen ehkä jo tehnyt selväksi, että minulla on aika kiinteä suhde kahviin :D


Juon helposti sen 7 (pientä) kuppia kahvia päivässä, joten jouduin tätä varten ihan 
hillitsemän itseäni kotona ennen lähtöä :D


Kahveista kanssamme oli saapunut juttelemaan baristakouluttaja Antti Suomela.


Ensin maisteltiin väärintehtyjä (ja pahoja!) espressoja. Se oli hauskaa :)


Infoa tuli tosi paljon ja ehkä mielenkiintoisin niistä oli tarinointi Segafredo Zanettista.
Herra Zanetilla on aika massiivinen imperiumi.
Täytyy myöntää, ettei Segafredon logo ole aiemmin herättänyt minussa kovin suurta luottamusta kahvin laadun suhteen. Nyt kuitenkin sain kattavan selvityksen siitä, miten laajasti Massimo Zanetti Beverage Group toimii kahvin valmistuksen ja jakelun eri aloilla.
Myönnän tehneeni arvioni liian hätäisesti.


Espresso-oppitunnin jälkeen pohdimme hyvän cappuccinon rakentumista. Yllä olevista sydänversio on oikein tehty, muissa on jotain vähän pielessä. Keksitkö sinä mitä?


Ja sitten päästiin itse tekemään!
Tässä Meiran ja Zeelandin yhteistyönäyte :)


... ja tässä minun (vasemmalla) ja ihanaisen Cherryn taidonnäytteet.
Aika tyylikäs kuviointi omassani, eikö? ;)


Sain vielä mukaan kivan Kotibaristan opas -kirjan. Teoksessa on mukavasti tietoa kahvin historiasta 
ja sen erilaisista valmistustavoista.


Hyvä, että tässä kirjassa on jo valmiiksi kahvitahroja.
Niitä kun minulla tuppasi, varsinkin opiskeluaikana, jotenkin ihmeellisesti tulemaan 
monien monisteiden nurkkiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti