tiistai 28. tammikuuta 2014

Some-kokki

Ette varmaan ole voineet olla havaitsematta Henri Alénin some-reseptejä?

Olette varmaan myös kuulleet kitinänni siitä, ettei minulla ole keittiötä, enkä oikeastaan sitä edes omille kokkauksilleni juuri tarvitse. Keittiöstähän ei ole ollut jaossa kuvia, sillä metri x puolimetrisestä "keittiöstä" ei paljon löydy kuvattavaa.
Aiemmissa kodeissani minulla on ollut jopa naurettavan isot keittiöt, olisipa silloin ollut some-reseptejä herättelemässä kiinnostustani uusien ruokien laittoon.

Alén hämmästelee Twitterissä, miksi kiinnostus hänen ohjeisiinsa on yhtäkkiä riistäytynyt käsistä, aiheuttaen tyhjiä hyllyjä joka kaupassa. Minulle some-reseptien juttu on ainakin siinä, että ne tyrkätään feediini pyytämättä ja yllättäen, ne ovat ammattilasen jakamia, yksinkertaistettuja ja perusteltuja. Silmäilen ne ja usein myös innostun. Hyvänä esimerkkinä somepossu, jollaista ohjetta en olisi itse lähtenyt koskaan kirjasta tai netistä etsimään.

Kaivoin Twitteristä munakasyritelmäkuvani :D

Jaetuista resepteistä olen testannut ainakin munakasta, josta tulee hyvää, mutta rumaa. En saa tästä munakkaasta koskaan oikean näköistä :D
Testasin myös paljon kohuttua Mutti-soosia, joka oli ok, mutta omaan makuuni vaatii hieman tuunausta. Testisoosiini jäi jotenkin happamaksi.
Possu nyt ei ole juttuni ollenkaan, mutta olihan sitä kiva ja helppo testata. Omaan possuuni ei mausteet tarttuneet niin hyvin, kuin olin odottanut. Muille se kyllä maistui.
Risotto-ohjeen missasin kokonaan. Sitä ja kik-herne-juttua testaan joskus, jos jaksan riittävästi haarukoida (pun may be intended), jotta löydän ne reseptit jostain.
Kanan ja sardellipitsan skippaan suosiolla. Vaikka kanassa olikin aika hauska idea.

Ainoa miinus resepteissä on se, ettei Henri osaa yhdyssanoja. Olenkin ajatellut ehdottaa hänelle, josko opettaisin hänet kirjoittamaan suomea ja hän minut kokkaamaan ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti