keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Uudelleen Emmassa

Tammikuussa kerroin käyneeni EMMA-museossa. 
Kävin siellä taas, käyn oikeastaan aika usein. Minulla on pienoinen "luottamustoimi" siellä.

Edellisessä postauksessani aiheesta, kerroin Kellomuseosta ja Harri Koskisen suunnittelemasta rannekellosta, jonka kuvan olin mystisesti hävittänyt. Kello on kyllä siellä yhä, mutten ottanut siitä kuvaa, en ihan kiusallani, jos se olisi taas kadonnut ;P

WeeGee-talossa on jo mainittujen EMMAn, KAMUn ja Kellomuseon lisäksi myös Helinä Rautavaaran museo ja Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä.
Aikaahan talossa menisi kauan, jos kaikki museot kiertäisi, joten viimeksi valitsin kierrettäväksi EMMAn lisäksi nuo jo mainitut, jättäen lelut ja Helinät seuraavaan kertaan.
Valitsin näin, koska uskoin lelujen ja Rautavaaran elämäntyön kiinnostavan minua vähemmän.

Voi kuinka väärässä olinkaan!

Lelumuseo on oikein hieno, pieni toki, mutta hieno ja kivasti toteutettu. Perusnäyttelyn lisäksi siellä on vaihtuvia teemoja, nyt Harry Pottereita ja jotain fantasiaa.
Helinä Rautavaaran museo taas oli erittäin vaikuttava, huhuh, siinä on elämäntyötä kerrassaan.
Vaihtuvana osana Helinän museossa oli mielenkiintoinen näyttely Arooska - somalihäät. Siellä sai hiplailla hääkankaita, jännää!

EMMA-lempparini; IC-98: Näkymä vastarannalta, videoanimaatio (kuva).


WeeGeessähän on myös mainio SIS. Deli+Café, jossa tarjoillaan viikonloppuisin brunssia!

EMMA-museotakaan ei parane unohtaa mainita. Se on laaja ja näyttävä. Lisäksi siellä on eräs minulle merkityksellinen teos, jonka muuttumista seuraan mielelläni ja annan sen kuljettaa itseni takaisin Turkuun ja vuoteen 2011, jolloin sen ensikertaa näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti