torstai 19. kesäkuuta 2014

Ihana Taste of Helsinki


Taste of Helsinki on minulle varmasti yksi kesän odotetuimpia tapahtumia. 

Ajatus on nerokas; saa kokeilla usean hyvän ravintolan ruokia, maistella ja muodostaa mielipiteitä. Valita suosikkeja ja pakko käydä -paikkoja tulevaa varten.

Tapahtumassa on annosruokien lisäksi hyvä tunnelma, mielenkiintoista oheisohjelmaa ja toki lisänä pieniä maistiaisia. Aikaa alueella kuluu aina mukavasti.


Annokset olivat taas kauniita ja pieteetillä aseteltuja.
Toki ronskimpiakin annoksia löytyi. Tässä kalatartar.

Tämä oli toinen kertani tapahtumassa, kummallakaan kerralla valitettavasti säät eivät ole suosineet. Viimevuonna satoi kaatamalla ja tänä vuonna tuuli todella lujaa. Onneksi seura on kuitenkin ollut molemmilla kerroilla erinomaista. Saan veljeni Helsinkiin työnsä puolesta aina Taste of Helsinki -viikon kanssa samaan aikaan -mikäs sen mukavampaa. 

Aniksella maustettua lohta

Teimme veljeni ja hänen puolisonsa kanssa siten, että jokainen (yllättäen :D ) valitsi oman maun mukaan annoksia, joista tarjottiin myös muille. Kolmistaan siis söimme/maistoimme ainakin näitä kaikkia:

Ask: Suolaheinää ja valkosuklaata*
Farang: Coconut Caramel Pork
Juuri: Prässättyä graaviahventa
+ kuuttijugurttijäädykettä, lakritsia ja vadelmaa*.
Kaartin Hodari ja Hummeri: Kuninkaallinen hummeririsotto* 
+ Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravusta
Bistro O mat: Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avocado
+ Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta.
Pos3: Tuttifrutti-calippo
Smakbyn Åland: Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä.
Emo: Rapukakkua ja fenkolia

Ehkä siinä oli kaikki :D Tähditetyt olivat omia valintojani. 

Kuva seurueemme lempiruoista. Hauskaa, että ne sattuivat samalle kierrokselle. Kalatartar, rapukakku ja suolaheinä-valkosuklaa -annokset olivat mainioita.

 Kaikki oli ainakin erinomaisia uusia kokeiluja. 
Mikäli muistan vielä niinkin kauas kuin viikon taakse :D

Erityisesti Ask:n Suolaheinä ja valkosuklaa -annoksen suolaheinävaahto sai kaikilta paljon kehuja. Farangin porsas oli todella iso annos, siinä oli lihaa ravintola-annoksen verran. Hodarin ja Hummerin risotto oli ehkä eniten odottamani ja ehkä se eniten pettymys. Annos oli iso ja vähän mauton, hodari sen sijaan oli myös iso ja oikein hyvä, varsinkin kaksi muuta syöjää ylistivät sitä kovasti. 
Emon rapukakku oli oikein onnistunut, lämmin ja mehevä. Smakbyn Ålandin kalatartarissa maut olivat kohdallaan, annos aiheutti tilaajalleen hieman harmaita hiuksia, kun se piti tilata ruotsiksi ;D
Kahden muun seikkailijan mielestä Postresin tuttufruttimehujää oli paras jälkiruoka, mutta itse pidän suklaan puolia :D
Jätän linkkaamatta ravintolat, nehän on linkattu ToH-linkin taakse. Laiska, hyihyi :D

En tiedä miksi fontti näyttää noin oudolle, pahoitteluni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti