keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Paaston ensimmäinen päivä

Kuten eilen teille mainitsinkin, paastoan (hurjaa!). 

Nämä paastopäivitykset eivät tule ihan reaaliajassa. Oikeasti olen muutaman paastopäivän edellä päivitystahtiani, muttei sen anneta häiritä.

Kuitenkin halusin näpytellä teille tuntemuksiani talteen heti kun paaston aloitin. Reaaliaikaisia nämä sinäänsä ovat, etten juurikaan kokenut tarpeelliseksi nyt julkaisuvaiheessa jaarittelujani sensuroida.

Ensimmäisen paaston halusin aloittaa turvallisesti Vogelin paastopaketilla, joka sisältää hyvät ohjeet ja kaikki tarvittavat 5 päivän paastoon. Muuten en ehkä olisi uskaltanutkaan, olisin varmaan pelännyt vähintään riisitautia :D


Kokemuksestani huolimatta en todellakaan ole mikään paastoamisen asiantuntija! 
Jokaisen kannattaa mieluummin kuunnella omia tuntemuksia ja kehoa, kuin lähes kasvotonta blogistia. En siis edes yritä kertoa teille mitään oikeaa asiaa, vaan pyrin kirjoittelemaan omia fiiliksiäni paaston ajalta.


Siis, ensimmäisen paastopäivän paatos, vai pitäisikö sanoa ajatuksenlento, olkaatten hyvät :D

Viikonloppuna tuli valvottua, mutta viikonloppuna oli myös _ne_parhaat_ festarit, joten ei vaihtoehtoa. Paaston alussa pitäisi melkein viikko syödä superkevyesti, se ei nyt mennyt niin tarkasti kun kehotettiin, mutta tällä mennään.

Aamiainen toimii, rypälemehu on hyvää! Venytin aamiaisen nauttimista mahdollisimman pitkälle ja syön (juon) sen vasta yhden jälkeen. Nälkä ei ole yhtään, pää on kyllä vähän kipeä mutta johtunee valvomisista.

Kello on jo yli 16, eikä vieläkään ole nälkä. Nukun päikkärit, päänsärky helpottuu.
Kaikki sanoo, että Molkosan on pahaa, olen juonut sitä ennenkin, eikä se maistu oikeastaan yhtään miltään. Molkosanin tarkoitus on kai lisätä hyvää bakteerikantaa.
Myöskään Cynara-uute ei maistu juuri ollenkaan, ei ainakaan pahalle. En oikein sisäistä uutteen funktiota, kai se voitelee vatsaa :D
Tee on hyvää.

Syön lounaan vasta kahdeksalta -ei vieläkään nälkä. Nälättömyys johtuu varmaan siitä, että ruokaa on (kai?) vielä vatsassa, josta keho saa vielä energiaa. Outo juttu kuitenkin, kun luulisi, että venynyt vatsalaukku vaatisi ruokaa. Huomenna varmaan kostautuu.

Syön siis tomaattikeittoa (mehua) lounaaksi kahdeksalta. Se ei ole missään nimessä pahaa, muttei toki tomaattikeittojen (joista pidän paljon) veroista. Laitan mehua ohjeen mukaan ja lämmitän sekä laimennan sen kiehuvalla vedellä. Laitan lautaselle, jotta luulisin, että syön ruokaa. 
- Paskat, ei nestettä kukaan jaksa lusikoida, juon lautaselta :D

En juo tomaatti"keittoa" kokonaan. Maku alkaa tökkiä, eikä se nyt niin hyvää ole, että huvikseen litkisi kun ei maistu, eikä ole nälkä. Totean kuitenkin syöneeni laimennettuna vähintään ohjeistetut 1.5-2 desiä.

Vielä on iso mukillinen kasvislientä jäljellä, hyvää! 
Sitäkin laitoin enemmän kun ohjeessa (ohjeessa 2dl, minulla vajaa 4), koska en halua jättää paaston jälkeen jäljelle paketin tuotteita 
-hukkaan ne silloin menisi. 
Voi olla, että monet kokevat tärkeäksi noudattaa kaikkea pilkulleen, se ei kuitenkaan sovi minulle. Desi lientä sinne tänne, varsinkin jos olen illalla vasta lounaassa ja taitaa jäädä joka tapauksessa illan nesteistä osa nauttimatta. Ei viitsi pakottaa kehoa vastaanottamaan kaikkea nestettä. Jääpi huomiselle vähän reserviä, jos on nälkä.

Join melkein kaiken lounaan kasvisliemestä ja siihen päälle välipalateen ja illallisen uutteet. Ei vieläkään ole yhtään nälkä, mutta noh, jääpä huomiselle tosiaan varalle tämän päivän illallinen ja vähän ylimääräistä teetä. Niille voi hyvin olla tarvetta, pitäähän huomenna tehdä "töitä" ja huomenna voi oikeasti olla kamala nälkä.

Yritän pitää tämän viikon yleisesti tekemisten suhteen lyhyenä ja helppona, levätä paljon. Pohtia tekemättömyyksiä sitten ensiviikolla. "Töissä" pitäsi kirjoittaa artikkeli aurinkolasitrendeistä ja uv-suojauksesta. Jos sen saa tehtyä, voi oikeastaan kaiken muun jättää ensiviikkoon, muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta, jotka uskon jaksavani tehdä oli miten oli.

(Janiin; jätän huuhtelut mainitsematta, kukaan ei halua lukea niistä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti