perjantai 18. heinäkuuta 2014

Päivä 3


Tämä on Big Brother… 
No ei kyllä ole, mutta jotekin otsikosta tuli se mieleen. 

Hyvin olen opetettu, vaikken BB:tä juuri koskaan ole katsonutkaan :D

Tuntenette jo kupletin juonen. Löpinää nyt jo päättyneen paaston kolmannelta päivältä, silloista ajatuksenjuoksua sen kummemmin sensuroimatta:

Heräsin aamulla virkeänä, vaikka halusinkin varmuudeksi olla sängyssä niin pitkään kuin mahdollista, tiesinhän että tämä päivä voi olla se vaikein. Ihmettelin reipasta oloani, kunnes kömmin sängystä kylpyhuoneeseen. Hampaat sain juuri mitä suurimman kuvotuksen vallassa harjttua, sen jälkeen pitikin mennä eteiseen ja nostaa jalat ylös.
Tilanteen helpottamiseksi laitoin teehen pienen tipan hunajaa, kuten neuvottiin. En tiedä oliko se se, vai nesteet yleensä, mutta kyllä helpotti.

Hieman nesteitä nautittuani olo oli jo normaalihko. Ei minulla kuitenkaan ollut enää mitään pienintäkään harhakuvitelmaa siitä, että pystyisin mennä kävellen tai pyörällä "töihin". Oli pakko ajaa, jotta pääsi perille. Olo helpottui kuitenkin tosi nopeasti ja sain tehtyä jopa ylimääräisiä hommia pois viikon varrelta, varmuuden vuoksi.
En ole juuri maininnut paastostani muille, kotonahan on aika helppo olla ja vältellä keittiötä. Muualla en nyt käykkään, etteivät houkutukset kasva liian suureksi. Eikä oikeasti jaksaisinkaan mennä mihinkään. Töissä oli kuitenkin donitseja ja croissantteja tarjolla : O-ou (kuten kummityttöni sanoisi). 
Minulla ei vieläkään ole nälkä, eikä oikeastaan aamun pahaa oloa lukuunottamatta tee edes mieli syödä, mutta poistuin aika pikaisesti kotiin, kun croissantteja alettiin laittaa esille. Voi nam :D

Oikeasti se näläntunteen puuttuminen on outoa. Toki vatsa on tyhjä, muttei se kurni tai vaadi ruokaa, kuten monesti käy, jos syöminen on jäänyt vähemmäksi. Litkuja ei vieläkään mene kaikkia, mutta se nyt on ihan se ja sama tässä vaiheessa. Yritän vaan juoda paljon vettä. Biottan mehuissa on vihdoin ananaksen vuoro, jonka tiesin hyväksi ja siksi säästin sen tarkoituksella paaston loppupuolelle.

Yksi ikävän paljon silmiä avaava juttu tässä on:
Paaston ensimmäisinä noin 3 päivänähän lähtee nesteet, jonka jälkeen toivottavasti poistuu kuona-aineita ja rasvaa (ja toki hieman lihaksia). Olen itse aina uskotellut itselleni, etten ole pulska, olen vain nesteistä turvoksissa. Hahah, minulta on kolmessa päivässä pudonnut painoa hämmentävän vähän, joitain satoja grammoja (en muista ihan tarkkaa lukemaa ensimmäisessä punnituksessa. Punnitushan olisi kannattanut toki tehdä jo ennen keventelyjä, eikä vasta paaston alettua). Ikävä kyllä joudun siis toteamaan olevani isompi kuin olen luullutkaan, eikä minuun juuri nesteet vaikuta, pudonneen painon perusteella, kertyvän. 
En toki odottanutkaan paastolta mitään merkittävää laihtumista, mutta ikävä huomata, että jotain tarttis nyt tehdä, ennenkö se alkaa olla vielä vaikeampaa.

Tässä vaiheessa ainoa oikeasti haittaava asia on se, että paasto toki hieman rajoittaa elämää. Neljän päivän ajan sillä nyt ei ole mitään väliä, mutta jatkossakin katson ajankohdan siten, että sen 4 päivää voi olla lähinnä kotona. Jotain pientä voisi kuitenkin mielellään tässä puuhailla ja ennenkaikkea pitäisi ulkoilla, muttei oikein uskalla, kun hieman hirvittää, paheneeko olo.

Iloinen asia kuitenkin on se, ettei tässä ole tarvittu (tähän mennessä) juurikaan tahtojen taistelua. Tämä on ollut tosi helppoa. Huomiselta kuitenkin odotan sitä luvattua suunnatonta euforiaa ;P

Paasto-ohjeita muutin, nesteiden vähentämisen lisäksi siten, että olen pureskellut yhtä purkkapalaa muutaman puraisun verran kerran päivässä, kun suu on tuntunut limaselta :D
Lisäksi tosiaan, kuten jo mainitsinkin, jouduin puristamaan appelsiinista mehua porkkanamehun sekaan, mutten koe sitä kovin "rangaistavaksi". Juon kuitenkin nesteitä kehotettua vähemmän, paitsi vettä toki pyrin juomaan paljon.
Mielestäni olen kuitenkin pärjännyt tosi hyvin, enkä rikkonut mitään "sääntöjä" - olen aika ylpeä itsestäni. Nyt tilanne on kyllä aika karmiva: makaan vanhempieni sohvalla ja katson kokkiohjelmia samalla kun äitini leipoo muffinseja. 
- Kai on olemassa laki, joka kieltää äitejä leipomasta, kun aikuinen tytär paastoaa? :D

Juuri nyt siis ei kiinnostaisi paastota yhtään. Haluaisin myös maniskoita, mutta kuitenkin, enää vuorokausi paastoa ja sen jälkeen pitäisi nukkua yönyli ja homma olisi siinä - ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti