keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lakusorbetti


First things first, mitä tykkäätte uudesta banneristani?

Banneriin väreiltään sopivasti ajattelin jakaa teille tänään nopean ja helpon lakusorbetin ohjeen. Ohje oli niin idioottihelppo, että jopa minä sain sen onnistumaan.


Resepti on IL Teema Sienet & Marjat -lehdestä, jonka kannessa on kaunis Paula Heinonen.
Lakusorbettiin tarvitaan:
4dl vettä, 200g lakritsaa, 1rkl hunajaa, 1,5 rkl muskavadosokeria ja 1 liotettu liivatelehti.












Rehellisyyden nimissä tunnustan syöneeni osan lakuista ennakkoon :D

 Sorbetti valmistuu helposti:
Kaikki aineet kiehautetaan kattilassa ja massa soseutetaan.
Sauvasekoitin olisi varmasti helpompi. Itse käytin blenderiä, koska en sekoitinta omista. 
Soseutettu massa survaistaan jäätelökoneeseen tai pakastimeen. 
Koska minulla ei ole myöskään jäätelökonetta tein karvalakkiversion. Tällöin massaa täytyy välillä sekoitella, jotta sorbetista tulee kuohkeaa.


Koko homman ainoa miinus tulee Pandan lakuista. 
Niiden jälkimaku on aika rasvanen, jolloin myös sorbetin jälkimaku on sitä. Seuraavaksi kokeilen ehkä salmiakkilakuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti