torstai 28. elokuuta 2014

Masu Asian Bistro


Näitä uusia ravintolapostauksia olen "lupaillut" teille useampaankin kertaan kesän aikana. Parempi siis myöhään kun ei milloinkaan.

Touko-kesäkuun vaihteessa kävin muutto"avun" jälkeen ensimmäistä kertaa veljeni ja hänen puolisonsa uudessa kodissa Tampereella. Reissu oli kiva ja toivottavasti pian uusittavissa. Muista reissun aktiviteeteista voi lukaista kesäkuun postauksesta. Nyt yritän muistella ensikertaani Välimäen Masu Asian Bistrossa.


Välimäki ei ole koskaan aiheuttanut minussa suuria väristyksiä ja haluaisin kovasti kehua edes tätä, mutta ihan nappiin ei ruokailu mennyt. Toki ruokaa ei voi syyttää ja on huomattava, että ravintola oli silloin vielä aika uusi, joten pieni alkukankeus on aina ymmärrettävää. Silti vähempikin sähläys olisi riittänyt.

Olimme ravintolassa muutaman minuutin varausaikamme alun jälkeen metsästettyämme pankkiautomaattia. Kiirehdimme sisään ravintolaan, jossa vastaan iski suunnaton kuumuus. Pahoittelimme myöhästymistä, mutta meille todettiin, että pöytämme edelliset ruokailijat ovat vasta maksuvaiheessa, joten ei haittaa. Sovimme, että putsaavat pöydän rauhassa, käymme nyt sillä pankkiautomaatilla. Tultuamme takaisin alettiin pöytää vasta siivoamaan ja loppujen lopuksi pääsimme istumaan pöytään noin 25 minuuttia varauksen alkamisen jälkeen.


Mainitsin, että ravintola oli kuuma. Se oli sitä jo ovella, mutta voi ei millainen sauna se olikaan takaosasta, lähempää keittiötä, jonne meidät ohjattiin. Olin pukeutunut toppiin ja jakkuun, muttei ollut mitenkään mahdollista pitää jakkua yllä. Muut seurueesta olivat pukeutuneet pitkähihaiseen ja heillä oli jo alusta asti todella kuuma. Suretti henkilökunnan puolesta, että he joutuivat työskennellä niissä asteissa.

Tarjoilukaan ei sujunut ongelmitta. Siinä oli jotain pientä sähläystä kokoajan, mutta koska en muista asiaa enää niin tarkasti, en katso voivani moittia siitä suoranaisesti. Tunti varauksemme alkamisesta saimme tilattua alkuruoat, mikä oli toki aika, noh ei niin kivaa. Mutta mielestäni sekä alku- että pääruoat tulivat sen jälkeen ihan kohtuullisen nopeasti, eikä alun venyminen enää haitannut.

Itse valitsin kaksi alkuruokaa (kopioin suoraan listalta):
UMAMI MEKYABETSU Valkosipuli- ja chiliöljyssä paistettua parsakaalia, cashewpähkinöitä ja umamikastiketta
HIRATA BUN Pikku"burgeri" paahdetusta possusta, koreamajoneesia ja mausteisia kurkkuja

Veljeni valitsi misokeittoa ja hänen avopuolisonsa luullakseni sinisimpukkaa. En ole ihan varma, oliko se nyt listalla oleva, joten en kopioinut sitä. Misokeitto oli ihan hyvä, ei mikään ihmeellinen. Simpukat olivat hyviä, mausteita oli mukavasti. Parsakaalitkin maistuivat, mutta potin räjäytti Hirata Bun -burgerit. Niitä tuli annokseen kaksi ja veljeni halusi (ehkä annoskateuksissaan ;P ) syödä toisen ja hyvänä siskona toki suostuin ;D Muutenkin söimme kaikki toistemme annoksia ristiin, kuten asiaan vähän kuuluukin.


Pääruoaksi otin aasialaisvivahteisen fish & ships -annoksen, jossa oli fenkoli-lime-omenasalaattia. Annos oli hyvä, ei mitenkään yllättävä. Salaatti oli mukava piristys muuten aika tuhtiin annokseen. Myös annokseni esillepano oli hauska.
Veljeni valitsi kahta erilaista sushia. Toinen oli California sushi ja toinen saattoi olla nimeltään Välimäki, joka nettisivujen menun mukaan on mausteinen sushipizza. Se oli kyllä hyvää, levä oli alimmaisena levynä, välissä levitetty riisi ja päällimmäisenä täytteet. Hauskan uusi idea ja todella ruokaisa!
Hänen puolisonsa valinnasta minulla ei valitettavasti ole enää aavistustakaan. Se johtuu siitä, ettei minulla ole siitä kuvia jäljellä, joten ei ole enää muistikuviakaan. Sen tiedän, että sekin oli hyvää ja muistaakseni jotain merestä tullutta :D
Kaikki pääruoka-annokset olivat isoja, ja näin ollen mielestäni hinta-laatusuhde oli hyvin kohdallaan. Meistä kukaan ei syönyt annostaan loppuun, sillä salissa seisova tukahduttavan kuuma ilma ei suoranaisesti lisänyt ruokahalua tai näläntunnetta. Eikä ravintolaan siksi varsinaisesti halunut jäädä viihtymään.


Kuumuudesta viis, ruoka oli kuitenkin hyvää ja sehän on pääasia. Lähtömmekään ei onnistunut ihan kommelluksitta. Tähän juontaa alussa mainitsemani pankkiautomaatin metsästykset. Nordean eikä Osuuspankin pankkikorteilla saanut sinä iltana maksettua eikä nostettua rahaa. Hip hei miten hauskaa, onneksi luottokunta pelasti.

Onko teillä kokemuksia Masusta?

2 kommenttia:

  1. Eipä ole kokemusta, mutta kun nuoremme ensi kuussa Tampereelle cosplayaamaan reissaavat, taidan suositella;) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi suosittelua :) Hyvä, että olin hyödyksi :)

      Poista