keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Tampereella


Vietin tässä hetki sitten viikonloppua Tampereella. Totuttuun tapaan viikonloppu oli mukava, sisälsi paljon ruokaa ja kulttuuria ja kului nopeasti.

Ruokapuolelta jalat alta vei Ravintola Borneo, jonka kanaa sitruunahunajakastikkeessa oli ihan mieletön. Huono ei ollut myöskään brunssipaikaksi valittu tunnelmallinen Cafe Pispala. Kiitämme useita kohtuuhintaisia vaihtoehtoja ja pöytiintarjoilua. Valitsin aamiaisekseni pannukakku-annoksen, jota suosittelen lämpimästi myös muille herkkusuille.
Brunssin antimilla jaksoi pitkään; illalla kävelimme syömään Heinätoriin, jossa itse olin ensikertalainen, mutta joka oli muulle seurueelle varsin tuttu. Ihanan perinteinen ravintola, hyvä seura ja maistuva ruoka. Mitä muuta sitä voi toivoa? Instagramista voi kurkata hämyisän kuvan suklaajälkkäristäni.

Virallinen syy vierailulleni Vain Elämää -katsomon lisäksi oli Mäntässä (tai siis Mänttä-Vilppulassa) avattu Serlachius-museoiden toinen osa, Gösta, jonne koko kesän olin menossa. Parempi siis myöhään kun ei milloinkaan.
Ensimmäinen museo, Gustaf, on Serlan entiseen päärakennukseen toteutettu, useista pienistä paloista rakentuva kokonaisuus. Se on aika levoton, eikä kovin mielenkiintoinen, Serlachiuksen suvun historiaa lukuunottamatta. Mielenkiintoisinta vanhemmalla puolella on Apteekki-museo, jossa pääsee pukeutumaan vanhoihin asuihin ja saa kuvan muistoksi pynttäytymisestään.


Muutaman kilometrin päässä päärakennuksesta kohoaa massiivinen taidemuseo Gösta, joka on jo  ulkoisilta puitteiltaan, että maisemiltaan ihan mieletön. Sen sisätiloista löytyikin myös sellaista taidetta, jota oletimme tulleen katsomaankin. Gösta koostuu kahdesta toisiinsa liitetystä osasta, joista vanhan kartanon puolelta löytyy Suomen kultakauden mestariteoksia ja uudisrakennuksen, paviljongin, puolelta nykytaidetta.

Yksi lemppareistani Jani Leinoselta, One Day (2011)

Tampere on kyllä kiva kaupunki. Joka kerta vierailtuani siellä päätän tulla uudelleen useammin. Suosittelen myös lämpimästi kaikille vierailua Mänttään. Ei varmasti tee kenellekään pahaa poistua isompien kaupunkien vaikutuspiiristä ja tutustua maakuntahelmien tarjontaan ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti