tiistai 13. tammikuuta 2015

2015 - get rich or...


...jätin lopun pois, sillä en halua jinxata itselleni yhtään enempää huonoa karmaa, kuin mitä olen jo saanut. Enkä muutenkaan ole noin vahvojen lupausten ihminen, mutta kyseinen lausahdus sopii mielestäni tämän alkaneen vuoden teemaan, tai ehkäpä toivoisin sen sopivan.
Tämä on siis se jo perinteeksi muodostunut vuositoivepostaus.

Vuoden 2015 toivoisin tuovan elämääni:

Kuten arvata saattaa, työttömyyteni määrittää tätä toivepostausta merkittävästi. Enää en kuitenkaan aio jaaritella työn merkityksestä minulle, vaan haluan asenteeni olevan hieman erilainen. Olin viimeksi yli puolivuotta työelämässä putkeen vuonna 2013, joten koen, ettei minulla ole mitään hävittävää eikä hävettävää. Aion tavalla tai toisella pyrkiä kohti säännöllistä ja pitkäaikaista työsuhdetta mutten aio antaa sen puutteen vaikuttaa elämääni enempää kuin sen on pakko.
Aion tehdä todella töitä työllistymiseni eteen, mutten aio hakata päätä seinään, sitä on tehty jo riitävästi.
- Ei, en ikävä kyllä tiedä, muttaako päätökseni tämän alkaneen vuoden suuntaa, mutta siihen ainakin pyritään. Aion lisäksi pyrkiä kehittämään vielä aiempaa aktiivisemmin omaa ammattitaitoani, kunhan vaan pääsen tässäkin ajatuksessa alkua pidemmälle.

Koska päätin, etten aio antaa työttömyyden vaikuttaa elämääni enempää kuin sen on pakko, päätin myös vuoden 2015 aikana käyttää ne vähät rahani hieman toisin, kuin aiemmin. Alkaneen vuoden aikana aion miettiä asioita pidemmälle ja miettiä tarkemmin suhdelukuja "lyhyen tai miksei pidemmäntähtäimenkin sijoitusten" ja hetken hurmion välillä. Olette ehkä blogistani oppineet, että olen huono säästämään. Käytän rahani vain itseeni; hankintoihin ja kokemuksiin, siihenhän bloginikin perustuu. Tänä vuonna pyrkin kuitenkin miettimään elämääni myös niitä seuraavia rakkauskenkiä pidemmälle.

Ei sillä, ei tältä vuodelta materiahaaveitakaan jääne puuttumaan.
Polyvore -kollaasiin kasasin muutamia idoita ja toiveita. Boy ei kaappiini muuta, jollei supertyöt tai ihmerikastuminen kohdalleni osu, mutta ainahan sitä tyttö saa haaveilla ja odottaa.
Nahkatakki jäi puuttumaan vuoden 2014 takkiupgreidaushankkeestani, joten se on hankittava ennen kevätaurinkoja.

2015

Givenchyn Antigona -shopperi on suuresti mieleeni, mutta kuosittomana mustana sitä ei enää taida olla saatavilla. Ehkä joskus kuitenkin joku sen kaltainen löytää tiensä luokseni. Lisäksi YSL:n Y clutch on yhä mielessäni, vaikkei se tälle listalle nyt mahtunutkaan. Yritän myös pitää jo viime vuonna esiin nostamani kenkien laadun parantamisen mielessä, kuten muutenkin järkevän ja laadukkaan kuluttamisen vaatehankinnoissa.

Muutettuani uuteen kotiin olen havainnut huutavan puutteen design-valaisimien kohdalla. Toivon vuoden 2015 täyttävän tätä vajausta ainakin yhden Workin verran. Lisäksi mielessäni on muutama muukin sisustushankinta kotiini, mutta aika näyttää.

Matkailuhan olisi lisäksi aina kivaa, mutta se vaatii rahaa. Matkahaaveita en uskalla tänäkään vuonna hirveästi listata, kauas ei tällä tyylillä olla menossa, vaikkakin mennyt vuosi Köpiksen ja Berliinin reissusaldolla oli enemmän kuin ennalta uskalsin toivoa. Mutta se jo viimevuonna mainitsemani Pietari houkuttaa yhä. Tukholmassa ei tullut viimevuonna käytyä, joten sekin kelpaisi. Tallinnaan pyyhällän jo parin viikon sisällä ja varmasti ainakin kerran perinteisesti kesälläkin.

En toki pistäisi pahaksi missimäisesti maailmanrauhoja ja muitakaan, pääasiahan olisi, että niin minä kuin muutkin eläisivät onnellisina ja sovussa itsensä ja muiden kanssa.
Mitä te toivotte alkaneelta vuodelta?

6 kommenttia:

 1. Huutava puute design-valaisimien kohdalla?! :D Köyhyys on kamalaa. ;) No onneks tässä postauksessa on sen verran realismia, että et sentään mennyt lupaamaan salilla käymistä. ;) -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nurkat oikein valittaa ja huutaa oikeanlaisten valaisimien kaipuuta ;D
   Itseasiassa niitä puuttuu 4, mutta koska olen niin hillitty ja kohtuudessa pysyvä ihminen ;P ajattelin nyt ensin yhtä pientä...

   Ja älä yhtään, olin tänäänkin menossa salille, mutten jotenkaan kummasti kerenny :D

   Poista
 2. Ja olikos niitä nurkkia sun nykyisessä kämpässäsi 4? Kohta saat sit valittaa, kun on designvalaisimia kaikka nurkat täynnä. ;) Rankkaa. -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti ei nyt ilmiselvästi ymmärrä, miten vakavasta asiasta on kyse? :D

   Poista
 3. Haaveita ja suunnitelmia pitää olla, muuten ei jaksa. tsemppiä. www.luppoajantyyli.com

  VastaaPoista