maanantai 5. tammikuuta 2015

Mitt år 2014Kyllä, yllätyn välillä itsekin kielitaidostani ;P

Vaikka puolivuotiskatsaukseni tulikin ulos vasta syyskuussa (ohops), en aio venyttää jo perinteeksi muodostunutta vuosikatsausta turhaan, tulkoot se nyt suunnilleen ajallaan. Kuten totuttua, myös postaus toiveista vuodelle 2015 lienee tulossa ;D

Mitä siis jo loppuneesta vuodesta jäi päällimmäisenä mieleen?

Toki työtömyys ja työnhakuongelmat ja se, että yhteiskunnallisen, kansallisen ja kansainvälisen tilanteen kärjistyessä ei tälle harmille taida olla näkyvissä loppua vielä aikoihin. No, eihän koskaan voi sanoa, ettei koskaan, mutta niin, samassa suossa rämmitän kuin aina ennenkin.
Vaikka toivon, ettei työttömyys tai pätkätyöllisyys määrittäisi minua ihmisenä, se ikävä kyllä tekee sitä, jos ei omastani, niin ainakin yhteiskunnan mielestä.
Loppuneesta vuodesta jää mieleen kaikki se järkyttävä säätö eri instanssien kanssa. Ymmärrän kyllä, että Kela ja Te-toimisto joutuvat työskentelemään taantumissa äärirajoillaan, mutta jos kertoisin, mitä kaikkea olen joutunut minusta johtumattomien virheiden vuoksi tekemään ja todistelemaan, uudelleen ja uudelleen, koska asiat eivät vain etene virastoissa ja järjestelmät eivät toimi, ette taatusti uskoisi sitä. Siksi ne saavatkin blogissani vain vähän palstatilaa.
Osaltaan siksi blogi päivittyi vuonna 2014 harvakseltaan, sillä pyrin noudattamaan periaatetta, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ei sitä kannata turhaan sanoa :D

Uskon kuitenkin, pakkohan minun on, että tällä kaikella on tarkoituksensa ja se kasvattaa minusta tyynempää ja parempihermoisempaa ihmistä - ja siihenkin on vielä pitkä matka, uskokaa minua, rauhallisuus ei ole toinen nimeni :D

Blogin aihepiiriin sopivammin, edellisen vuodenvaihteen aikaan viittasin blogissani muutamaankin kertaan asioihin, joita haluaisin vuonna 2014 omaksua.

"Pitkän tähtäimen tavoitteeni on järkevä vaatekaappi, jossa kaikki sopisi kaikkien kanssa, ja vaikka tavaraa voisi olla määrällisesti nykyistä vähemmän, olisi sitä todellisuudessa toimivuutensa vuoksi paljon enemmän :)

Olen liputtanut kierrättämisen puolesta pitkään ja myynkin paljon vaatteita eteenpäin.
Jatkossa aion oppia myös järkevän tahdin korvaavien ostamiseen."

Tässä koen onnistuneeni taas hieman aiempaa paremmin. Joskus vähemmän on enemmän :) 

Toivepostauksessa vuotta 2014 varten haaveilin tekeväni paljon järjettömiä juttuja. Se on hyvä toive, aion muistaa sen myös tätä alkanutta vuotta silmällä pitäen. En ole välttämättä toiminut kovin sekopäisen järjettömästi, mutta pyrkimykseni oli ja on yhä vastata useammin kyllä kuin ei.

Postauksessa myös ennustin, etten tulisi tekemään suuria laukkuhankintoja vuonna 2014, mutta kummasti OS Alexa ilmestyi kaappiini. Alexa on second hand -ostos, jonka tieltä myin Bayswaterini pois, joten kovin kalliiksi se ei tullut, mutta on osoittautunut käytössä sitäkin mieluisammaksi.

Kuten jo edellä viittasin, kirjoitin vuosi sitten aikovani vastaisuudessa keskittyä määrän sijaan laatuun. Se onkin toiminut aika kivasti. Osaltaan toki asiasta saa kiittää ja syyttää hieman ikäviä vastoinkäymisiä ja myös niistä seuranneita muuttoja (uusi asuntoni on edelleen esittelemättä, tiedän tiedän), joiden aikana tajusin, etten ikinä enää halua muuttaa - saati myrkyttää - sellaista määrää turhia ja rumia vaatteita. Jatkossa haluan, että omistan vain pelastamisen arvoisia asioita ;P 
Toki näin jälkiviisaana voi todeta, että koska lutikat eivät koskaan asuntooni asti saapuneet, oli koko homma aivan turha, mutta onneksi näin päin! Ja onneksi siitäkin opittiin jotain, sillä minullahan ei (aidosti!) ole edes kovin paljoa tavaraa. Olen aina halunnut omistaa vain sen (itselleni) parhaimmiston ja tarpeellisen, mutta mennyt kesä opetti, että tarpeellinenkin on varsin venyvä käsite :D

Lisäksi kirjoitin vuosi sitten haluavani panostaa aiempaa enemmän takkien laatuun ja voi kuinka hyvin siinä onnistuinkaan! Olen niin ylpeä itsestäni! Vaihdoin muun muassa kaksi ei-niin-kivaa halpisparkaa Canada Gooseen ja vaikkei sitä kelienpuolesta ole vielä juurikaan tarvittu, ainakin eteiseni kiittää.  

Elokuussa blogissa esitellyn Filippa K:n villakangastakin tieltä myin vuoden aikana 3 (minulle) huonompaa villakangastakkia pois. Lisäksi (toistaiseksi) esittelemättä jäivät takkihankinnoista Burberryn klassikkotrenssi, jonka myös ostin 2nd handina. Trenssiklassikko ei ole vielä syrjäyttänyt muita takkeja, mutta ensi kevät näyttää, minkä verran muita syys- ja kevättakkeja tulee enää käytettyä tuon kaunottaren ohessa. Toiseksi uusimpana takkihankintana pitkään pohtimani Haglöfsin softshell-takki syrjäytti kolme muuta ulkoilutakkia, jotka saivat, kuten muutkin poistetut takit, uudet kodit muualta. Jouluna lahjoin itseäni Burberryn kevytuntuvatakilla, jonka tieltä kiikutin Espritin vastaavan, mutta minulta käytännössä käyttämättä jääneen, sitä kaipailevaan kotiin.
Olen todella tyytyväinen takkivalikoimani laadun parantumiseen ja niiden kappalemäärälliseen vähenemiseen. Eteiseni on nyt tilavampi ja koen valikoiman kasvaneen, vaikka se todellisuudessa määrällisesti kutistuikin.

Vuoden 2014 toivepostauksessa puhuin takkien ja kenkien ugreideuksesta. Kenkien kanssa en päässyt vielä niin pitkälle, ihan jo siksi, että takit haukkasivat hyvin suuren osan budjetista, mutta ainakin kenkäkaapin raivauksessa päästiin hyvään alkuun noin 15 myydyllä parilla.

Givenchyt saapuivat kesäaleista täyttämään kesäkenkäkoloa. Huiveista taas McQueen, ja Alaska, raivasivat vuoden 2014 aikana tieltään turhia tekokuituhärpäkkeitä.

Vuoden aikana tein toki myös joitakin, ei niin loppuun asti suunniteltuja, vaateostoksia, joista osa on (ikävä kyllä) päätynyt jo kiertoon. Viime vuonna tein laskelmia vuoden 2013 postausten pohjilta siitä, millainen onnistumisprosentti blogissa esitettyjen vaatostosten kohdalla on ollut ja tulos oli hälyyttävän huono. Osalla vatteistani on hyvin nopea kierto, eikä se ole tarkoitukseni. Täytyykin laskea sama myös viime vuoden ostosten osalta.

Vuonna 2014 sijoitin myös kulmien kestopigmentointiin, joka oli todella onnistunut ja kannattava toimenpide, sekä vähemmän iloa herättäneeseen hampaiden valkaisuun. Ekaakertaaikinä -juttuihin kuului myös toteuttamani paasto, jota olen sen jälkeen täydentänyt muutamalla kevytpaastolla. On vielä aikaista sanoa, jatkuuko paastoilu nyt alkaneena vuonna, ehkä ennemmin kuitenkin voisin panostaa säännöllisempään ja täysipainoisempaan ruokavalioon.

Matkailuhaaveista vuoden 2014 toivepostauksessa kerroin, ettei kaukomatkoihin ole varaa, mutta toiveissa esitetty reissu Berliiniin tuli toteutettua, sekä vappuinen Köpis katsastettua. Perinteisesti tuli lisäksi käytyä muutamasti Tallinnassa. Tukholma sen sijaan jäi viime vuonna välistä. Toivereissuista Pietari kiinnostaa yhä. Niin ja ehdottomasti kylmän kesäkuun pelasti Gilmoren tytöt :D

Vuoteen mahtui myös kivoja blogikokemuksia ja uusia (ja vanhoja) blogikavereita. Muita läheisiä ja heidän merkitystään unohtamatta. Minulle vuotta 2014 (kuten niin monia aiempiakin vuosia) leimasivat suuret urheilujuhlat ja monet museokäynnit tai muut sivistykselliset ( ;P ) vierailut. Vuoteen mahtui myös monia kivoja ravintoloita ja muita kokemuksia - Näitä kaikkia lisää myös vuonna 2015, kiitos!

Vuosi sitten kirjoitin:

"Toivon tästä hienoa, unohtumatonta, muistorikasta ja juuri minulle tarkoitettua vuotta 2014,
millaiseksi se matkanvarrella ikinä muodostuukaan < 3"


Ja toivon sitä yhä < 3 Millaisiksi teidän vuotenne muodostuivat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti