maanantai 26. tammikuuta 2015

Taas Tallinnassa


Kävin tässä hetki sitten ystäväni kanssa Tallinnassa. Minusta tuntuu, että siellä tulee rampattua mukavan usein, mutta onhan edellisestä reissustakin jo puolivuotta.
Tällä kertaa minulla oli ihan agendakin reissua varten. Pois se minusta, että sinne vaan pyörimään menisin ;P
Sain seuraa mukaani matkalle ja myös vapaat kädet toteuttaa päiväohjelman, mikäs siis sen mukavampaa.

Matkallani oli kaksi tarkoitusta. Toisena niistä oli noutaa Südasta eräs varaamani ihanuus, jonka kohdalla sain seuralaiseltani päivän ainoat silmienpyörittelyt :D
...ja käydä Kumussa.

Kumuhan on Viron paljon kehuttu taidemuseo, jossa en ole aiemmin vieraillut, vaikka se on avattu jo vuonna 2006.
Vaikkei museo olekaan kauakana esimerkiksi vanhasta kaupungista, menimme sinne satamasta taksilla jalkoja säästääksemme. Se osoittautuikin hyväksi päätökseksi, sillä taksikuskimme oli kuin paraskin matkaopas kertoessaan taloista ja alueen historiasta :)

Museokin oli kiva, mutta ikävä kyllä kaikista kuulemistani kehuista huolimatta, en pysty siitä sen enempää sanomaan. Kenties olisi pitänyt odottaa, kunnes siellä on joku mieletön kiertonäyttely, sillä nyt valikoima painottui (ei niin yllättäen) virolaisten taiteilijoiden teoksiin, jotka eivät niin paljon minulle antaneet.

 Huoneellinen puhuvia päitä :)

Onneksi taidenäyttelyt eivät olleet ainoa syy Kumussa käyntiin. Olin näet kuullut paljon kehuja myös museon ravintolasta, enkä suotta. Ruoka oli halpaa ja hyvää ja leivonnaiset ihania (ja halpoja ja hyviä). Ei siis yhtään hassumpi matkan aloitus :)

Taisin maksaa yllänäkyvästä salaatista kuusi euroa. Ei paha, ei ollenkaan.


Sen erään, myöhemmin esiteltävän, täsmäshoppailun lisäksi päivän pikareissu sisälsi totutusti vielä lisää syömistä. Kahvilakiertelyjen lisäksi kävimme vanhankaupungin Drink Bar & Grill -pubissa nauttimassa rennosta pubitunnelmasta ja syömässä hyvää ja konstailematonta ruokaa.

Süda -jatko-osa seuraa, stay tuned ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti