torstai 1. tammikuuta 2015

Vuodenvaihteet ja FemtoLasikin uusintaHyvää vuotta 2015!
En sitten saapunut takaisin blogin pariin ennen joulua, vaikka vähän niin uhkailinkin. Enkä viitsinyt joulunakaan jakaa jo muissa blogeissa moneen kertaan nähtyjä kuvia kinkuista ja kakuista. Kuten en eilenkään skumpasta tai ilotulitteista, muut hoitakoot ne hommat minunkin puolestani ;P

Joulu oli ihanan rauhallinen, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Joululeivoinnaiset eivät ole makuuni, mutta jouluruoat sen sijaan kyllä. Voisin uida porkkanalaatikossa. Helposti ;P
Eilinenkin meni mukavan rennoissa merkeissä, tällä kertaa myös hyvä niin, sillä tämä "vanhus" venäytti lonkkaansa, eikä olisi mitenkään pysynytkään nuorempien perässä tanssilattialla ;D

...Eiköhän nämä juhlapyhäkuviot ole osaltani nyt käsitelty. Toivottavasti teilläkin oli juuri sellainen joulunaika, jota toivoitte ja josta olette nauttineet!

Edellisessä postauksessa vihjaamani "sairasloma" selittyy otsikossa. Kerroin teille aikanaan vanhassa blogissa näönkorjausleikkauksestani ja nyt tämän Hattaraa 2.0:n aikana kirjoitin uudelleen hieman lyhennellyn version aiheesta huomatessani sitä googlattavan edelleen blogini osalta paljon. Koska aihe varmasti yhä kiinnostaa monia, näpyttelen nyt jatkokertomuksen tarinaan.

Alunperin näköni korjattiin Tampereen Mehiläisessä FemtoLasik-tekniikalla marraskuun alussa vuonna 2009.  Minut leikkasi Juhani Pietilä, jota voinee tituleerata alan guruksi. Hän oli ainoa jolle halusin ja hänelle siis menin. Olin todella tyytyväinen tulokseen ja kaikki meni suunnitellusti. Tiesin kuitenkin, että näköni voi vielä hieman huonontua, olinhan leikkaukseen mennessä varsin nuori.
Joitain aikoja sitten totesin, etten autoa ajaessa näe enää niin tarkasti kun toivoisin ja pohdin (halpojen) lasien ostoa ajotilanteita varten. Asia jäi kytemään mieleeni ja viime syksyn I Love Me -messuilla törmätessäni sattumalta FemtoLasik -osastoon ja Juhani Pietilään, pyysin häneltä mielipidettä asiaan.
Tungin pääni mittauspönttöön, joka kertoi näköni hieman huonontuneen, minkä toki tiesin ennalta. Ajaa olisin vielä saanut, mutta Pietilä ehdotti uusintaleikkausta, kun asia minua kuitenkin hieman vaivasi.
Hinnastoa katsellessani totesin kuitenkin, ettei se todellakaan vaivaa niin paljoa :D Pietilä kuitenkin teki minulle niin hyvän uusintaleikkaustarjouksen, ettei sillä olisi ollut juurikaan eroa, ostanko lasit vai menenkö uusimaan leikkauksen.
Jätin asian edelleen pohdintaan ja pian jo perustelinkin itselleni uusintaleikkauksen tarpeellisuutta esimerkiksi sillä, ettei siinäkään olisi mitään järkeä, jos ajaisi kalliilla rahalla ajokortin ja viiden vuoden kuluttua alkaisi käyttää taksia. - No niinhän se on :D

Niinpä 5 vuotta, kuukausi ja 9 päivää ensimmäisestä leikkauksesta olin uusintatoimenpiteessä. Jälkitarkastukseni ei ole vielä ollut, joten en osaa sanoa mitään faktaa tuloksesta, mutta olen tyytyäväinen, näen nyt niin, kuin uskoinkin muutama viikko toimenpiteen jälkeen näkeväni. Tällä kertaa leikkaus suoritettiin Helsingin Silmäsairaalassa. Suosittelen paikkaa, hoitohenkilökuntaa ja leikannutta lääkäriä edelleen ja vähintään yhtä paljon kuin Tampereellakin!

Itse uusintatoimenpide oli uskomattoman helppo. Paljon ensimmäistä leikkausta helpompi, sillä kun silmään on kerran tehty läppä, ei sitä enää tarvitse tehdä uudelleen. Kaikki ikävät paineistamiset ja muut jäävät siis korjausleikkauksessa kokonaan pois. Esitutkimukset olivat (muistaakseni) samat, mutta itse toimenpide on nopeampi. Läppä "vaan" "käännetään" sivuun, näkö korjataan laserilla, läppä laitetaan takaisin ja homma on sillä selvä. Olisin ollut valmis lähtemään heti toimenpiteen jälkeen kotiin. Ei pienintäkään kipua, ei roskantunnetta, ei mitään.
Ei sillä, että edellinenkään toimenpide olisi kovin ikävä ollut, mutta tämä oli siihen verrattuna lasten leikkiä.

Jos joku siis harkitsee uusintaleikkaukseen menoa, suosittelen sitä omasta kokemuksestani erittäin lämpimästi. Palaan asiaan vielä jälkitarkastuksen jälkeen, mutta jos asiasta haluaa esittää kysymyksiä, antaa tulla vaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti