sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Löydä oma tyylisi


Minerva Kustannus ystävällisesti lähetti minulle jokin aika sitten Kikka Sepän Löydä oma tyylisi – Jokanaisen pukeutumisopas -kirjan.

Kikka Seppä on helsinkiläinen pukeutumisvalmentaja, joka pitää suosittuja pukeutumiskursseja ja luennoi eri alojen yrityksissä työ- ja tilannepukeutumisesta. Sepän pukeutumisopas näyttää havainnollisesti, kuinka jokaisesta voi kehittyä loistava pukeutuja ja rohkea tyylitaituri. Pukeutumisen työkalupakki opastaa kuinka omaan vartalotyyppiin ja luontaisiin pukeutumisväreihinsä tutustumalla löytyy juuri se oma, itselle sopivin pukeutumistyyli, kuvailee Minervan esittelyteksti.

Tutustuin kirjaan suurella ilolla ja mielenkiinnolla. Kuitenkin, ennen omien mielipiteideni esittämistä haluan asettaa alkuun pienen "vastuuvapauslausekkeen". Kirjassa Kikka Seppä kuvailee omaksi, simppeliksi arkiasukseen kokonaisuuden, joka koostuu mustista housuista, vihreästä pooloneuleesta, vaaleanruskeasta ruutujakusta, ratsastustyylisistä mustista nahkanilkkureista, leveästä harmaasta mokkavyöstä, luonnonvaaleasta huivista sekä oranssista Michael Korsin laukusta.
Tässä arkiasukuvailussa tulee esiin minun ja kirjailijan suurin pukeutumisristiriita. En koskaan yhdistäisi oranssia, vihreää, harmaata ja ruskeaa keskenään. Enkä itseasiassa pukeutuisi oranssiin kuin erityistapauksissa. Lisäksi muun muassa pooloneule, mokkavyö, jakku ja huivi samassa asussa ei vastaa omaa käsitystäni simppelistä arkiasusta.
No onneksi kirjaa ei ole kirjoitettu vain minulle. Uskon monien suomalaisnaisten samastuvan Sepän arkiasuun, vaikka kyseinen kokonaisuus olisikin minulle aivan liikaa.

Kuva kustantajan

Kirja on hyvä yleiskatsaus tyylejä, vartalomalleja ja pukeutumiskoodeja eri tilanteisiin. Kirja ei kuitenkaan syvenny erityisesti mihinkään aiheeseen, vaan monet osa-alueet jäävät aika pintapuolisiksi raapaisuiksi.Toki kaikkea ei yhdessä kirjassa voi käsitellä, mutta useassa kohdassa jäin kaipaamaan tarkentavia esimerkkejä ja lisää kuvailuja.
Valitettavasti kirjan suurimmaksi puutteeksi muodostuivat kuitenkin teoksen kuvat. Nykysin jo blogien kuvienkin ollessa huippulaatuisia, ei ole järkeä tehdä tyyliopasta, jossa pienimmät kuvat ja sivunumerot on taitettu lähes samankokoisiksi.
Kuvista näkee kuvattavien nauttineen tilanteesta, mutta se ei valitettavasti riitä, jos hämärästä ja yksityiskohdattomasta kuvasta pitäisi päätellä jotain vartalonmallin ja vaatetuksen suhteesta. Jäin odottamaan paljon enemmän valkoista taustaa vasten otettuja kuvia vaateyhdistelmistä, en kesäisiä kaveri-ilotteluja.

"Huonosti istuva vaate ja liian lyhyet tai liian pitkät lahkeet tai hihat antavat viimeistelemättömän kuvan, aivan kuin et jaksaisi viedä asioita loppuun asti. Vanha sananlasku sanookin: "Piru asuu yksityiskohdissa." Asia on juuri näin." – Tästä olen aivan samaa mieltä!

Kirja on kiva, suomalaisnaisen vartalolle ja maulle tehty perusteos. Suosittelen nimen pistämistä mieleen ainakin kaikille heille, joille on tulossa rippi- tai ylioppilasmuistamisten hankita pian ajankohtaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Kiva idea tämmöinen, pitänee harkita tutustumista :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos blogistasi:) Olen suorastaan pettynyt jos et ole kirjoittanut vähään aikaan..Koskahan saamme maistiaisia uudesta kodistasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, olen suorastaan häkeltynyt.
   Kodissa ei ole paljon näytettävää, mutta kyllä siitäkin kuvia tullee :D

   Poista