torstai 7. toukokuuta 2015

Tarinoita rikastumisesta – Nordnet


Haluan ensialkuun tehdä selväksi, että minut pakotettiin tähän, lähestulkoon kiristettiin ja uhkailtiin.
...No ei, en ole aivan tosissani. Minua kyllä pyydettiin kirjoittamaan aiheesta, mutta tehtäköön myös se selväksi, ettei pyyntöä ole esittänyt Nordnet*. En siis valitettavasti pääse isoihin rahoihin käsiin tällä(kään) postauksellani.

Muistatteko, kun tammikuussa uhkasin rikastua? Prosessi on ikävä kyllä vielä hiukan kesken, vaikka olenkin paremmin rahoissani kuin aikoihin, kiitos työni. Faktahan kuitenkin on se, ettei Suomessa(kaan) työllä rikastu, vaikka sillä elääkin, kuten Kuunkuiskaajat joskus lauloivat. Heillä on kuitenkin laulussaan myös oikea pointti; "kaupal rikastuu".

Siksi haluankin esitellä teille tänään erään välineen rikastumista kaupankäyntiä varten. Minun ei valitettavasti (ainakaan vielä) ole mahdollista kertoa teille huimia tarinoita siitä, kuinka tuplasin viikossa pennoseni. Oli kuitenkin aidosti hyvä tutustua Nordnetiin sekä yleissivistyksen vuoksi että myös siksi, että nyt ainakin teoriassa tiedän, miten rahasto- ja osakesijoittaminen toimii. Se vaikutti nimittäin yllättävän yksinkertaiselta.

Palveluun rekisteröitymiseen tarvitaan vain verkkopankkitunnukset ja kieltävä vastaus rahanpesuaikeita tiedustelevaan kysymykseen. Kirjautumattakin pääsee katsomaan esimerkiksi osakekursseja ja aiheesta kiinnostuneet voivat Nordnet-koulun kautta tutustua sijoittamisen saloihin. Rekisteröityminenkään ei tosin velvoita mihinkään, vaan sivustolle voi kirjautua ihan vain tutkiakseen valkoimaa.


Tutkaillessani vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa (kuvitteelliset) rahani, meinasi runsaudenpula iskeä. Vaihtoehtoja löytyy osakkeista rahastoihin ja myös raaka-aineisiin. Meille tuttujen Marimekon ja Finnairin lisäksi vanhuudenpäivänsä voisi turvata vaikka sijoittamalla raaka-aineisiin. Kaltaiseni kahvikissan kannattaisi taatusti ostaa kahvi-rahastoa. Tällä kahvin kulutuksella voisin melkein itse vaikuttaa rahaston kehitykseen ;P. 
Tai miksei jokainen laukkuleidi sijoittaisi oikeasti laukkuihin ja ostaisi LVMH:n osakkeita? Ihan halvalla ne ei tunnu irtoavan, mutta ainakin voisi rehellisesti sanoa tehneensä sijoituksen. Oikean sellaisen, vaikka niin monet mielellään Espalta haettuja laukkujaan sellaiseksi kutsuvatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti