sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Eskimon kanssa metsässä


Sain tuossa hetki sitten kutsun lähteä Eskimon ja Sami Tallbergin kanssa metsään keräämään villiyrttejä. Tarjous oli niin houkutteleva, että mikäjottei. Vaikka tiedättehän, metsä ja minä ja poimiminen ei olla koskaan oltu oikein ylimpiä ystäviä, vaikka luonnossa ihan viihdynkin.

En tunne yrttejä tai sen kummemmin syötäviä kasvejakaan ja ainoa joka jäi mieleeni siten, että se uskallan tässä ääneen sanoa, on se, että kaikki orvokit ovat syötäviä, ainakin Suomessa. Orvokeista saa nättejä koristeita vaikka ihan salaattiin ja niitä on metsät pullollaan. Ainakin Keskuspuisto Helsingissä.

 Kasvit oli kätevä kerätä talteen Eskimon suodatinpusseihin, monikäyttöistä!

Tuo Samin kädessä oleva on takiaisen runkoa, oli muuten todella hyvää, hyvin vaalean parsan makuista. Takiainen näyttää raparperille.  – Kappas toinenkin asia jäi mieleen :)

Oli minulla siellä pari kaveriakin kuvaamassa ja ihmettelemässä :D

Vaahteranlehdetkin ovat syötäviä, niihin voi vaikka kääriä vihanneksia.

Tämäkin, mikä lienee, päätyi Vetsku-pussiin ja illalla salaattiin.

Tämän kuvan voisi otsikoida "Omistautumista työlle" :D

Tämäkin kukka oli varsin maukasta. Reissu oli kokonaisuudessaan kiva, kelitkin olivat suosiolliset. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli kerättyjen villiyrttien valmistus ja jatkokäyttö, se itse ruoka. Sen nimittäin opin, että se iltainen salaattini ei välttämättä ole ainoa mahdollisuus näin hienojen ja maukkaiden kasvien käyttöön. Mutta ehkä sitäkin pääsee testaamaan vaikka joskus toisella kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti